Events Calendar

Dnevi medgeneracijskega sožitja
From Tuesday, 14 May 2019 -  9:00
To Thursday, 16 May 2019 -  5:00
Hits : 335

Vabljeni na Dneve medgeneracijskega sožitja od 14. do 16. maja 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Dogodek je namenjen povezovanju vseh generacij, v ospredje pa postavlja dve temi: trg dela in upokojevanje. 

Na sejmu bo sodelovala tudi Mreža za podeželje, Ministsrtvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer se bodo predstavljale možnosti, ki so na voljo preko Programa razvoja podeželja 2014-2020, zlasti preko ukrepov M11 Ekološko kmetovanje, socialne storitve preko ukrepa M16 Sodelovanje in M19 LEADER.

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije bo organizirala  dva dogodka.

V torek, 14. maja 2019, ob 12. uri vabljeni na predstavitve pod skupnim naslovom KMETIJA KOT TRG ZA DELO MLADIH IN STAREJŠIH. Na srečanju bodo različni strokovnjaki predstavili svoja razmišljanja o pomenu in možnostih za sobivanje in ustvarjanje zelenih delovnih mest na kmetijah. Beseda bo tekla tudi o možnostih za sobivanje in ustvarjanje prijetnega bivalnega okolja na podeželju.

• KMETIJA: TRAJNO POLJE ZA MEDGENERACIJSKO SOŽITJE; izr. prof. dr. Jože Ramovš, antropolog in socialni delavec, evropska diploma psihoterapije (EDP) Inštitut Antona Trstenjaka, za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje

• KMETIJA KOT PRILOŽNOST ZA MLADE IN STAREJŠE;  Andreja Krt Stopar, univ. dipl. pravnica, vodja službe za dopolnilne dejavnosti in družbene storitve na podeželju, KGZS

• MEDGENERACIJSKO SODELOVANJE KOT IZZIV ZA NOVE POSLOVNE PRILOŽNOSTI; Lili Mahne, Kmetija Mahne

• STAREJŠI IN AKTIVEN; ZDUS

V sredo, 15. maja 2019, ob 16. uri vabljeni na okroglo mizo KMETIJA –  DOM, DRUŽINA, DELO. Kako ohranjati živo podeželje? Kako ustvarjati nova delovna mesta? Kako povečati prehransko varnost? Kako zmanjševati ogljični odtis? Kako ohraniti vitalnost?  Kako ustvariti primerno okolje za družinsko življenje ...? Je rešitev kmetija? Skupne odgovore na ta vprašanja in ostale izzive dolgožive družbe bodo iskali:

• mag. Tanja Strniša, državna sekretarka na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

• Cvetko Zupančič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije

• Irena Ule, predsednica Zveze kmetic Slovenije

• Barbara Lombar, Zveza slovenske podeželske mladine

 

Več