Events Calendar

Predavanje o stročnicah
Tuesday, 12 November 2019,  5:00
Hits : 114

Združenje ZEK DPBK vas vljudno vabi na predavanje o stročnicah dr. Darje Kocjan Ačko v torek, 12. novembra 2019 ob 17. uri v predavalnici Centra za izobraževanje in kulturo (CIK), Kidričeva 2, Trebnje.

Dr. Darja Kocjan Ačko je docentka na Biotehniški fakulteti v Ljubljani na Oddelku za agronomijo Katedre za fitomedicino, kmetijsko tehniko, poljedelstvo, pašništvo in travništvo. Napisala je tudi knjigo »Zrnate stročnice«, v kateri nazorno opisuje devet zrnatih stročnic.

Na predavanju Zrnate stročnice v pridelavi in uporabi bo tekla beseda o pridelavi graha, boba, volčjega boba, soje, fižola, vinje, leče, čičerike in arašida, ki spadajo v skupino devetih najpomembnejših zrnatih stročnic sveta.
Predstavljen bo pomen zrnatih stročnic na vrtu in njivi (poslanstvo stročnic so rodovitna tla), pa tudi v prehrani ljudi in rejnih živali.

Skupaj bomo osvojili nekaj procesov v naravi in organizmu. Znanja ni nikoli dovolj in vsako novo izobraževanje je nadgrajevanje razumevanja prejšnjega.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite na predavanju, saj je sedaj napočil čas počitka zemlje, za nas pridelovalce pa čas, da začnemo razmišljati, kaj bomo naslednje leto dali v zemljo, da nam bo dala najboljše pridelke.

 

VABILO...