Program podeželja

Na naši spletni strani PRP smo vam že predstavili aktivnosti projekta sodelovanja štirih lokalnih akcijskih skupin (LAS) Digitalne rešitve ZA izzive podeželja.

V sredo, 7. aprila 2021 pa je potekalo zaključno srečanje partnerjev projekta (iz LAS s CILjem, LAS Mežiška dolina, LAS Goričko 2020 ter LAS Pri dobrih ljudeh 2020). Na srečanju sta vse udeležence pozdravili tudi ga. Alina Cunk Perklič, Koordinatorka CLLD na MKGP ter ga. Tadeja Prilesnik, nosilka ukrepa LEADER/CLLD na ARSKTRP.

Kljub srečanju preko videokonferenčnega okolja pa so bili s predstavitvami partnerjev in udeležencev projekta predstavljeni konkretni rezultati operacije:

  • V okviru projekta je bila kupljena oprema za potrebe izobraževanj in študijskih krožkov za t.i. premično učilnico. Študijski krožki in izobraževanja so potekali na območju vseh 4 LAS. Po večini so bili udeleženci upokojenci, ki so se naučili uporabe računalnikov in osnovnega znanja programov.
  • V okviru projekta je bila na območju LAS s CILjem narejena pokrita tržnica, v katero se je vključilo 30 ponudnikov.
  • Vzpostavljena je bila spletna stran lokalnih ponudnikov iz območja vseh 4 LAS. Z lokalnimi ponudniki so bili posneti videi, ki služijo promociji njihovih storitev. Eden od teh je Zavod za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti, zanimiv pa je tudi Posestvo Mala Rosa.

 

Navedenih je le nekaj konkretnih rezultatov. Preostale bomo v prihodnje še objavili. Zanimanje za nadaljevanje aktivnosti pa je še veliko, saj so digitalne rešitve v zadnjem letu postale nepogrešljive.

 

logo leader

Želite biti obveščeni o novostih? Naročite se na e-novice! 

Deli informacije na svojih socialnih omrežjih