Program podeželja

Koledar dogodkov

Posvet tržno usmerjenih čebelarjev
četrtek, 03. september 2020, 16:00 - 18:00
Ogledi : 83

Čebelarska zveza Slovenije, Javna služba svetovanja v čebelarstvu, organizira posvet za tržno usmerjene čebelarje, ki bo potekal v prostorih ČZS 3. septembra 2020 ob 16.00 uri.

V EU Uredbi 917/2004 z dne 29. aprila 2004 je bilo opredeljeno, da je poklicni čebelar tisti, ki ima v lasti 150 družin ali več. Zato je ČZS, kot izhodišče za tržno usmerjene čebelarje vzela tiste, ki imajo 150 ali več čebeljih družin. Na ČZS ocenjujemo, da je okoli 95 % teh čebelarjev včlanjenih preko svojih društev v ČZS.

Program posveta:
1. Uvodni pozdrav:

- Boštjan Noč, predsednik ČZS,
- Marija Sivec, podpredsednica ČZS,
- dr. Jože Podgoršek, državni sekretar, MKGP.

2. Kaj so prednosti morebitne ustanovitve združenja proizvajalcev - Uroš Zgonec, MKGP,
3. Enotni nastop ter enotna promocija na domačem in tujem trgu - Anka Lipušček Miklavič, direktorica Mlekarne Planika,
4. Možnosti črpanja EU sredstev iz PRP za čebelarje - Uroš Zgonec, MKGP,
5. Digitalno trženje - Boštjan Kovač - Kokos Agency d.o.o.,
6. Pomen vključevanja v sheme kakovosti in ekološko čebelarstvo ter možnosti pridobivanja sredstev v ta namen - Maja Žibert, MKGP.

Čebele so znane po svoji delavnosti in marljivosti, pa tudi po dobri organiziranosti, povezanosti in usklajenosti. Zgledujmo se po čebelah. V sodelovanju je moč, ki odpira nove poslovne priložnosti in nove možnosti obstoja in prepoznavnosti na trgu.

Obiskovalce prosimo, da ravnajo v skladu s smernicami in priporočili NIJZ. Dogodka se lahko udeležijo samo zdrave osebe, uporaba zaščitnih mask je obvezna. Svojo prisotnost na dogodku sporočite na e-mail: natasa.strukelj@czs.si.

Vljudno vabljeni.

Na povezavi najdete vabilo in predstavitev aktualnega razpisa 6.4 Podpora za naložbe v vzpostavitev in razvoj nekmetijskih dejavnosti, ki je namenjen tudi čebelarjem. Predstavljen bo tudi na posvetu tržno usmerjenih čebelarjev.